Wij zoeken jou!

Wanneer je bij Voetbalvereniging Anjum aankomt en richting de kantine loopt, loop je al gauw een aantal mensen tegen het lijf die als vrijwilliger hun steentje bijdragen aan de club. Of dat nu het barpersoneel, een leider of een scheidsrechter is; ze zijn allen even belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen die bij de club is als sporter of supporter een leuke dag of tijd heeft.

Maar vrijwilligers vinden is anno 2019 moeilijker dan ooit. Er zijn uiteenlopende redenen, drempels en oorzaken waarom mensen geen vrijwilligerswerk (kunnen of willen) doen bij hun vereniging. Dit komt helaas steeds vaker voor en heeft als gevolg dat bijv. de contributie verhoogd moet worden, bepaalde activiteiten niet door kunnen gaan of in het ergste geval wedstrijden niet door kunnen gaan.

Maar.. als we teruggaan naar de basis zijn er verschillende redenen waarom vrijwilligerswerk voor je vereniging leuk is om te doen. En wij zetten deze verschillende redenen op een rij voor je.

Je doet iets voor een ander
Of je nu achter de bar staat, op het veld met een fluit of langs de kant als trainer; je doet het voor een ander. Zonder jou zouden ze niet kunnen doen wat ze willen doen.

…. en je krijgt er een goed gevoel van
Als je ziet dat je andere mensen blij kunt maken als vrijwilliger, geeft dit jou ook een goed gevoel!

Je doet meer sociale contacten op
Als vrijwilliger ben je al snel ergens een aanspreekpunt voor en kom je dus veel in gesprek met nieuwe mensen of mensen waarmee je niet eerder mee gesproken hebt. En daarnaast kom je veel in contact met alle andere vrijwilligers.

Je leert iets nieuws
Wanneer je aan vrijwilligerswerk doet blijf je je altijd ontwikkelen. Of je nu achter de bar staat. Leider bent of een wedstrijd fluit als scheidsrechter.. Je leert er altijd van, wat in de toekomst altijd weer handig kan zijn!

Waardering
Wat je er als vrijwilliger uiteindelijk altijd aan overhoudt is waardering! Niet alleen van de overige vrijwilligers, maar zeker van de dankbare mensen die je geholpen hebt met jouw werk. En dat dankbare gevoel is onbetaalbaar!

Het staat goed op je CV
Vrijwilligerswerk kan je in de toekomst ook helpen om nét die voorsprong te hebben bij een sollicitatie. Werkgevers zien op deze manier dat je bereid bent om jezelf te blijven ontwikkelen en zonder eigenbelang ergens te helpen.

Kortom: vrijwilligerswerk is onbetaalbaar voor je club en je helpt jezelf er ook absoluut mee!

Ga dus gauw naar het bestuur en vraag op welke manier jij voetbalvereniging Anjum kan helpen!