WTOC 1 – VV Anjum 1 *28-04-2018

VV Anjum wint verdiend van WTOC

OUDWOUDE Na het midweekse 1-1 gelijkspel tegen Rijperkerk, was Anjum er alles aan gelegen om zaterdag een goed resultaat neer te zetten. In een vermakelijke wedstrijd trok Anjum na negentig minuten aan het langste eind en won verdiend met 1-2. Na een aftastend begin van beide zijden kwam het eerste gevaar in de wedstrijd van de schoen Sybren Bosma, met uiterste krachtsinspanning wist Lolke Dijkstra zijn doel schoon te houden. Hierna kwam Anjum beter in de wedstrijd. Na ruim een half uur passte Wiebe Wessel Bos op Jan Tijtsma met een prachtige assist zette hij Stephan Overkempe vrij voor keeper Geoffrey Hoiting en knalde de bal snoeihard in het WTOC-doel, 0-1. Net voor rust kreeg WTOC de kans om nog iets terug te doen, maar een kopbal van Sipke Bijlstra ging net naast en een afstandsschot van Tedo de Bruin werd uitstekend gekeerd door Lolke Dijkstra.

In de tweede helft probeerde Anjum de score verder uit te breiden. Een schot van Pope Bauke Holwerda ging net over, en Geoffrey Hoiting kon nog net voorkomen dat Mark Jansma met een afstandsschot raak kon schieten. Na tien minuten was het dan toch raak. Mark Jansma zette Jan Tijtsma vrij voor de WTOC keeper en kon koelbloedig afronden, 0-2. Zowel Anjum als WTOC probeerden nog wel wat te forceren, maar het was vooral erg rommelig. Zo’n vijf minuten voor tijd werd het toch nog spannend, want een te korte terugspeelbal werd door Sipke Bijlstra onderschept en buiten het bereik van Lolke Dijkstra binnen geschoten, 1-2. Heel even gingen de gedachten terug naar de wedstrijd op It Kolkenfjild, waar er in de laatste minuten nog twee keer gescoord werd. Zover zou het echter niet komen.

Woensdag 2 mei speelt Anjum een uitwedstrijd in en tegen Waskemeer. Aanvang: 19:30u

Scoreverloop:
37’  0-1: Stephan Overkempe (VVA)
55’  0-2: Jan Tijtsma (VVA)
87’  1-2: Sipke Bijlstra (WTOC)

Scheidsrechter: Mevr. S. Brinkkemper