Wykels Hallum zorgt voor klein katertje bij Anjum

Zaterdag 24 september stond bij menig voetballiefhebber rood omcirkeld in de agenda: de start van een nieuw voetbalseizoen. Ook deze voetbaljaargang komt het vernieuwde, lees verjongde Anjum in de derde klas uit. Een derde klas met veel regioploegen die vanaf het begin bij de les moeten zijn. De vernieuwde p/d regeling zorgt er immers voor dat alleen de kampioen rechtstreeks promoveert. Terwijl de laatste drie geklasseerde teams direct degraderen. Nieuw is echter dat de nummers 9-10-11 van de ranglijst herkanser genoemd worden. Zij strijden na afloop van het seizoen om handhaving in de derde klas samen met een groot aantal derde en vierde klassers. Voor het verjongde Anjum en nieuwe hoofdtrainer Remco Kooistra ligt er een mooie uitdaging te wachten.

Open beginfase.
Anjum-Wykels Hallum was het eerste affiche van dit seizoen. Op een goed bespeelbaar Kolkenfjild waren de intenties van beide oefenmeesters duidelijk: een positief resultaat scoren. De beginfase liet dan ook enkele mogelijkheden over en weer zien. Ondanks dat er niet gescoord werd, leverde de beginfase een boeiend duel op.

Anjum komt op voorsprong.
Rond het half uur , kreeg Anjum drie kansen op rij om de score te openen. Een foutje in de Hallum verdediging betekende een vrije doortocht voor Johan Boersma. Zijn inzet leek tot doelpunt gepromoveerd te worden. Leek, want met een uiterste inspanning werd de bal door een WH verdediger van de doellijn getrapt. Het bleek uitstel van executie. Na een onreglementaire overtreding in het strafschopgebied verzilverde Gerwin Dijkstra onberispelijk de toegekende strafschop. De tussenstand van 1-0 was 60 seconden later alweer bijna geschiedenis. Stephan Overkempe ontsnapte aan de aandacht van de Wykels Hallum verdediging. In de tussenstand van 1-0 kwam echter geen verandering, doordat de WH verdediging uiteindelijk nog een passend antwoord had op het schot van de Anjum spits.

Wykels Hallum komt langszij.
Waar Wykels Hallum veelvuldig van afstand een bres in de Anjum verdediging wilde schieten, daar werd de gelijkmaker na een vlotte combinatie gescoord. Na 38 minuten spelen moest keeper Lieuwe van Dijk het antwoord schuldig blijven op het enigszins van richting en van dichtbij veranderd schot van Bas de Groot. De rust werd aangevangen met een 1-1 ruststand.

Lieuwe van Dijk toont zijn klasse.
Na het verplichte kopje thee zagen de 164 toeschouwers dat de gasten in de tweede helft ( een licht )veldoverwicht hadden. Veelvuldig probeerden de gasten van afstand keeper Lieuwe van Dijk te verschalken. Zonder resultaat. De Anjum keeper pareerde o.a. inzetten van Bjorn Dijkstra en Gwen Dijkstra op een voortreffelijke wijze.

De gasten slaan toe.
Het venijn zat in het laatste kwart van de wedstrijd. In eerste instantie was de thuisclub dichtbij de tweede treffer. Een puntgave voorzet van Arjen Schregardus werd door Stephan Overkempe op de juiste waarde geschat. Zijn kopbal verdween echter buiten het bereik van doelman Louwerens via de paal naast het doel.
Het antwoord van de geel-rode bigrade uit Hallum leverde wel het tweede doelpunt op. Een teruggetrokken bal vanaf de achterlijn werd beheerst door Bas de Groot in het Anjum doel geschoten. De wedstrijd werd definitief in het slot gekopt door Roan Lap. Buiten het bereik van de Anjum keeper kopte hij de bal uiterst precies in de uiterste rechterhoek van het doel.
In de tussenstand van 1-3 kwam geen verandering, ondanks de Anjum dadendrang voor een beter resultaat. Een vrije trap van Gerwin Dijkstra verdween naast het doel; Douwe Dijkstra kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Johan Boersma te verzilveren; laatstgenoemde werd even later gestuit door de WH doelman. Het slotakkoord was voor Wiebe Dijkstra. Zijn kopbal verdween over het WH doel.

Kleine tegenvaller.
Zo ging de eerste wedstrijd van het seizoen verloren voor de withemden. Het zorgde voor een kleine teleurstelling. Een klein katertje dus, nog voordat de festiviteiten rond de start van het seizoen moesten beginnen.
Zaterdag reist Anjum af naar promovendus Kootstertille. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur.